View Sidebar
Terveelliset reseptit ja smoothiet

Terveelliset reseptit ja smoothiet

Laihtuminen ja elintapojen parantaminen ovat kummatkin asioita, joihin monet ihmiset kiinnittävät huomiota varsinkin 40 vuotta täytettyään, jolloin painoa alkaa usein yhtäkkiä ilmestymään melkein tyhjästä. Usein silloin alkaa huomaamaan, miten paljon kaloreita tietyt ruuat sisältävät ja miten vahingollista esimerkiksi alkoholijuomien pitäminen dieetissä on. Tämän jälkeen kuitenkin alkaa usein myös mietintä siitä, millä kaloreita täynnä olevat ruuat pitäisi korvata. Tästä syystä olemme koonneet yhteen vinkkejä, joiden avulla kaloreita saa vähennettyä herkullisesti vaihtamalla näihin terveellisiin resepteihin.

Vihreä smoothie

Eräs helpoimmista muutoksista, jonka voi tehdä terveellisemmän ruokavalion saavuttamiseksi on vaihtaa tämän hetkinen aamupala terveelliseen smoothieen. Vihreät smoothiet ovat nimensä mukaisesti ulkonäöltään vihreitä johtuen siinä olevista kasviksista. Ei kannata kuitenkaan säikähtää hieman hurjan näköistä ulkonäköä, sillä todellisuudessa tämä smoothie on herkullisen raikas ja antaa loistavan aloituksen päivään. Se sisältää juuri sopivissa määrin hedelmiä ja vihanneksia, jotka pakkaavat sen täyteen antioksidantteja sekä kuitua. Siinä on myös todella paljon valinnan vapautta, joten sitä on helppo muokata oman mielen mukaiseksi.

Resepti (2 annosta):

2dl pinaatin lehtiä tai selleriä

2dl vettä tai maitoa

2dl marjoja tai hedelmiä

Paloittele vihannekset pienemmäksi ja lisää blenderiin. Lisää mukaan nestettä ja nesteen joukkoon marjat ja/tai hedelmät. Sekoita niin kauan, että koostumus on tasainen ja mukavan silkkinen eikä siinä ole paakkuja.

Täydellinen välipala

Kun päivää on ehtinyt kulua muutaman tunnin verran, alkaa maha jo hiljalleen usein kurnimaan. Nälän täyttämiseksi ei missään nimessä kannata lähteä ostamaan pikaruokaa tai scocktail-722044_960_720yömään mitään makeaa, vaan kannattaa valmistaa helppo ja terveellinen välipala, joka antaa lisää virtaa päivään. Tämän reseptin tekeminen on niin yksinkertaista, että jopa lapsi osaisi sen tehdä. Sen voi tehdä myös edellisenä iltana, jolloin sen voi ottaa vain jääkaapista seuraavana päivänä nopeasti työpöydän ääreen.

Resepti (1 annos):

1 ruisleipä

2 munaa

½ kurkku

3 luumutomaattia

Laita ruisleivän puolikkaat paahtimeen. Kun ruisleivät ovat paahtimessa, laita levy päälle ja paista kananmunat oman mielen mukaan. Paloittele kurkku ja tomaatti. Lisää paahdettujen ruisleivän puolikkaiden väliin munat ja vihannekset.

Comments are closed