View Sidebar

Saa makuuhuoneesi tuntumaan hotellihuoneelta

Monet ihmiset törmäävät tietyssä pisteessä tilanteeseen, jossa he alkavat tuntemaan makuuhuoneensa ulkonäön olevan tylsä. Näissä tapauksissa vaihtelu tekee hyvää ja esimerkiksi huoneen tapetin vaihtaminen tuo jo huomattavia muutoksia huoneen näköön. Isompaa muutosta miettivän kannattaa kuitenkin harkita tietyn mallin noudattamista huoneen designissa. Viime vuosina hotellihuoneet ovat olleet suosittu mallin ottamisen kohde ja syystäkin – steriilin näköinen huoneisto, johon valuu aamulla reilusti valoa sisään tuo vaihtelua vanhaan, kuolleen näköiseen makuuhuoneeseen. Ja alta löydät vinkkejä, joilla kuka tahansa saa helposti makuuhuoneen näyttämään hotellihuoneen näköiseltä.

Sänky

Valkoiset lakanat, yksivärinen päiväpeite ja ruskeat tai beiget petivaatteet ovat usein hyvä lähtökohta sänkyä varten. Pieni sänky kannattaa myös saman tien vaihtaa suurempaan. Vaikka tilan tunne vähenee huoneessa, tuo iso sänky enemmän makuuhuoneen näköä tilaan.

Valaistus

Tasokkaat hotellihuoneet usein saavat eloa ulkonäköön hyvällä valaistuksella. Kirkkaat lamput sekä ainakin yksi kunnollinen jalkalamppu ovat hyvä lähtökohta paremman valaistuksen saamiseen makuuhuoneeseen. Kannattaa myös harkita sijoittamista katkaisimeen, jonka avulla voi säädellä lamppujen valaistusta. Tämän avulla saat tarpeen vaatiessa myös himmennettyä muutoin kirkasta valoa.

Verhot

Laadukkaat verhot ovat usein huoneen keskipisteenä, vaikka niihin ei yleensä kiinnitä niin paljoa huomiota. Ne säätelevät niin päivänvalon määrää, joka tulee huoneeseen, sekä ne auttavИнтерьер_дома_из_клееного_бруса7at korostamaan seinän väriä ja tuomaan huoneesta uusia ominaisuuksia esille. Verhoihin investoiminen on järkevä päätös ja antaa helpon mahdollisuuden panostaa huoneen ulkonäköön suhteellisen halvalla.

Taulut

Muutama taulu seinällä tuo huoneeseen hieman vaihtelevuutta ja ne herättävät usein huomion huoneeseen tullessa. Kannattaa hommata kaksi tai kolme erillistä taulua ja laittaa ne sängyn päälle tai sitä vasten. Niiden luoma kontrasti on myös usein tarpeessa, koska paljon valkoista sisältävät huoneet tulevat usein turhan tylsän näköisiksi sellaisinaan.

Lopuksi

Hotellihuoneen kaltaisen ulkonäön saaminen omaan makuuhuoneeseen ei ole helppo prosessi ja ei ole yhtä suoraa vastausta, jonka avulla voi kertoa, miten saa parhaan lopputuloksen aikaan. Kokeileminen on paras keino selvittää, mikä näyttää omasta mielestä parhaalta. Kannattaa muistaa, että se mikä on jonkun mielestä upean näköistä, ei välttämättä miellytä toista.