View Sidebar
Niksit, joilla kodin saa näyttämään putipuhtaalta hetkessä

Niksit, joilla kodin saa näyttämään putipuhtaalta hetkessä

Meistä jokaiselle on varmaankin tuttu tilanne se, että koti voisi olla siistimmässäkin kunnossa, kun lähtee töihin. Onhan elämässä loppujen lopuksi paljon muutakin tekemistä kuin siivoaminen. Sitten sattuukin niin, että työpäivän aikana joku tuttu ilmoittaa tulevansa käymään luonasi illempana töiden jälkeen. Muuten se olisikin ihan mukavaa, mutta siinä samassa alkaa kuitenkin stressaaminen kodin siisteydestä. Mielessä pyörivät kysymykset siitä, jäikö kotona pöytä pyyhkimättä leivänmuruista ja onko WC ruokottomassa kunnossa. Mikäli aikaa on edes hetki ennen vieraan saapumista, voi kuitenkin jo kymmenessä minuutissa saada aikaan ihmeitä kotona. Aivan kaikkea ei tarvitse puunata kotona, jotta sen yleisilme muuttuisi kertaheitolla putipuhtaaksi.

Mikäli aikaa on juurikin noin kymmenen minuutin verran ennen vieraan saapumista, kannattaa seuraavat askareet vetää läpi tehokkaasti.

Keittiö

Kitchen and pantry design in NorwaySiivoaminen on hyvä aloittaa keittiöstä, jossa ensimmäisenä on hyvä joko tiskata tiskit astiakaappiin kuivumaan tai laittaa ne astianpesukoneeseen pois näkyviltä. Tämän jälkeen kaikki näkyvillä paikoilla olevat turhat esineet kannattaa sujauttaa laatikoihin tai kaappeihin odottamaan perusteellisempaa järjestelyä. Pyyhkäise rätin avulla kaikki pinnat puhtaaksi leivänmuruista ja öljytahroista. Vaihda keittiössä roikkuva käsi- tai astiankuivauspyyhe uuteen ja sileään.

Olohuone

Suorista sohvalla tai nojatuolilla mahdollisesti olevat peitteet ja tyynyt. Mikäli jossain tekstiilissä on näkyvä tahra, sen voi peittää viltillä tai tyynyllä. Siirrä satunnaiset lehdet, kirjeet ja mainospostit pois näkyvistä esimerkiksi johonkin säilytyslaatikkoon tai samantien paperinkeräykseen. Siirrä kaikki irralliset laitteet kuten kaukosäädin TV-tason yhteyteen tai muualle, jossa ne ovat yhdessä paikassa. Olohuoneen pintojen puhtauteen kannattaa kiinnittää eniten huomiota, sillä todennäköisesti vieraat tulevat viettämään aikaa juurikin olohuoneessa istuskellen. Kannattaakin pyyhkäistä kostealla ja pesuaineella terästetyllä liinalla esimerkiksi sohvapöydän, televisiotason ja muiden matalalla olevien pintojen päällisosat. Viimeistele kokonaisuus sytyttämällä esimerkiksi tunnelmavalaistusta tai kynttilöitä.

Kylpyhuone

Käytä WC-ankkaa tai muuta puhdistusainetta WC-pöntössä ja harjaa se kauttaaltaan puhtaaksi. Pyyhkäise lavuaari esimerkiksi kloorilla tai muulla kylpyhuoneelle tarkoitetulla pesuaineella, jolla saat tilaan raikkaan ja puhtaan tuoksun. Pyyhi puhtaalla ja kostealla rätillä kylpyhuoneen peilistä pois mahdolliset hammastahnasta tulleet roiskeet ja kiillota pikaisesti vesihana ja pesualtaan pinta.
Aseta koukkuun puhdas ja siisti käsipyyhe vanhan tilalle.

Makuuhuone

Useimmiten vieras ei edes käy makuuhuoneessa, joten helpoimmalla pääsee kun sen oven pitää suljettuna.