View Sidebar

Miten sinusta voi tulla parempi bloggaaja?

Eräs viime vuosien suurimmista trendeistä on ollut oman blogin aloittaminen. Nykyään oman sivuston pystyttäminen vie vain muutaman minuutin ja monet palvelut, kuten Blogger ja Wix tarjoavat mahdollisuuden ilmaiseen sivun ylläpitämiseen heidän palvelimellaan. Helpot alustat, toiveet maineesta ja kunniasta, sekä mahdolliset ajatukset rahan tienaamisesta blogin avulla ajavat 4401009372_ae3a2f7b80_oihmisiä usein bloggaamisen pariin, mutta monilla innostus jää lyhyeen, kun he tajuavat kuinka raskasta touhua se todellisuudessa on. Hyvillä kirjoittajilla on kuitenkin loistava sauma päästä suosioon oman blogin avulla, jonka takia päätimme auttaa lukijoitamme hieman kasaamalla erilaisia vinkkejä siihen, miten tulla paremmaksi bloggaajaksi.

Kirjoita usein

Usein kirjoittamisella voi taata sen, että ihmiset pysyvät kiinnostuneina blogin toiminnasta. On olemassa lukemattomia sivustoja, joilla on ollut potentiaalia menestyä, mutta niiden suosio on alkanut hiipumaan hitaan päivitystahdin myötä. Harvoin päivittävät sivustot myös näkyvät Google-hauissa huonommin, koska Google mieluummin tarjoaa hakukoneessa mahdollisuuden ihmisille, jotka tuottavat laadukkaita tekstejä tasaisin väliajoin.

…mutta älä turhan usein

On kuitenkin olemassa myös niitä henkilöitä, jotka kirjoittavat päivityksiä kerran tai jopa pari kertaa päivässä – tämä on usein turhan tiheä tahti. Nykyään ihmiset lukevat usein kymmeniä ellei jopa satoja blogeja. Liian tiheät päivitykset vaarantavat sen, että useat hyvälaatuiset tekstit saattavat jäädä lukemattomiksi, koska muut uudemmat tekstit saavat huomiota niiden sijasta.

Laatu on aina tärkein

Huolimatta siitä mitä kirjoitetaan tai miten usein kirjoitetaan, on laatu aina tärkein tekijä päivityksissä. Turhan usein tekstit tuntuvat pakotetuilta ja turhaan pitkitetyiltä. Jos asiaa ei löydy niin paljoa, että niistä pystyy kasaamaan laadukasta tekstiä blogiin, silloin ei kannata kirjoittaa kyseistä tekstiä ollenkaan. Hyvin kirjoitettua, tasaisesti soljuvaa tekstiä, jossa ei ole kirjoitusvirheitä on aina mukavampi lukea kuin pitkää, tylsää ja takkuavaa tekstiä.

Tekstien pituus

On aina hyvä ajatella etukäteen blogia tehdessä, miten pitkiä tekstien kannattaa olla. Tämä kulkee käsi kädessä edellä mainitun tekstin laadun kanssa – mitä pidempi teksti, sitä todennäköisemmin sen laatu kärsii. Usein kannattaa siis kirjoittaa aiheista, joista tietää paljon, mutta myös pyrkiä saavuttamaan täydellinen tasapaino informatiivisen sisällön ja helpon, mukavan luettavuuden välillä. Jos tämän kriteerin pystyy täyttämään, on menestymisen mahdollisuudet jo suuret.