View Sidebar

Helppoja tee-se-itse projekteja, joita voit tehdä kotona

Siinä missä ennen vanhaan kaikki rakennettiin käsin, on moni nykyään vain tyytynyt siihen, että kaikki tarvittava löytyy kaupan seinältä ja ei ole mitään järkeä tuhlata aikaa tavaroiden itse valmistamiseen. Jos kuitenkin intoa löytyy tehdä kodistaan upeampi, on se uskomattoman hieno asia! Kun motivaatio iskee päälle, ongelmaksi koituu kuitenkin usein kaksi asiaa. Ensiksi projektit ovat usein liian aikaavieviä ja toisekseen monella ihmisellä ei ole varaa laittaa montaa sataa euroa pelkän kivan, pienen projektin vääntämiseen. Tästä syystä halusimme luoda listan, josta voi saada mahdollisesti ideoita omien tee-se-itse -projektien luomiseksi.

Puutöiden tekeminen

Jos vasara pysyy kädessä ja sinulla on edes pientä ymmärrystä siitä, miten puuta pitää käsitellä, kannattaa harkita jonkin pienen puutyön tekemistä. Budjetin huomioon ottaen jo muutaman kymmenen euron likoon panemisella voi saada useita asioita aikaan. Esimerkiksi maustehyllyn tekeminen ei usein vaadi paljoa materiaalia ja silmää tyydyttävän lopputuloksen saa aikaan usein muutaman tunnin työllä.

Pientä askartelua

Monilla ihmisillä ei kuitenkaan löydy vaadittavia työkaluja puun työstämiseen tai sitten he eivät vain luota omiin taitoihinsa. Tässä tilanteessa kannattaa ehdottomasti muistaa, että on myös olemassa erilaisia käteviä, pieniä askartelua vaativia projekteja, joiden avulla saa kotiin mukavasti ulkonäköä. Esimerkiksi vanhat kahvipurkit saa tunnin sisällä muutettua kynäpurkeiksi tai niissä voi vaikkapa säilöä ruokaa. Pienen koristelun myötä niitä ei tunnistaisi koskaan vanhoiksi kahvipurkeiksi.

Muuta vanhoja esineitä uuteen uskoon

Usein nurkissa lojuu paljon sellaisia tarvikkeita, joista ei koskaan uskoisi, että niitä voi käyttää uudelleen ja luoda jotain upeaa. Esimerkiksi vanhoja lehti- tai pyyhetelineitä voi pienen miettimisen jälkeen jalostaa useaan uuteen tarkoitukseen. Jos sen kiinnittää keittiön seinälle, voi siinä säilöä kattiloita ja vapauttaa näin helppoa kaappitilaa. Vanhan maitotonkan puhdistamalla sen voi laittaa etuterassille ja siinä voi säilöä kesäisin kukkia. Mahdollisuudet ovat rajattomat, jos on vain valmis käyttämään hieman luovuutta.

Toivottavasti joku näistä edellä mainituista ehdotuksista pystyy auttamaan helppojen tee-se-itse -projektien tekemisessä. Idean saaminen on usein tärkein vaihe tee-se-itse -projektien parissa ja toteutus on usein hauskin osio, jossa pääsee näyttämään, millaiset taidot omaa pienen askartelun parissa.